top of page

O nama

zastitnamaska24.com je servis od:


GROE d.o.o. Visoko
Prijeko bb 
71300 Visoko

Bosna i Hercegovina

Tel:    +387 (0)32 94 22 94 ( od 9:00 do 17:00h)

Mob / Viber / WhatsApp: +387 (0)61 26 11 09
Email:  info[at]zastitnamaska24.com 

Flag_of_Bosnia_and_Herzegovina_edited.jp
Flag_of_Croatia_edited.jpg
Flag_of_Serbia_edited.jpg
1920px-Flag_of_Slovenia_edited.jpg

Atemschutz24.com je Service od:

Better AG
General-Guisan-Str.8
6300 Zug

Schweiz

Tel / WhatsApp CH: +41 71 588 02 48
Tel DE: + 49 30 62 93 34 20
Email:  info[at]atemschutz24.com

Flag_of_Switzerland_(Pantone).svg.png
Flag_of_Germany_edited.jpg
Flag_of_Austria_edited.jpg

masquedeprotection24.com je servis od:

Better SA

General-Guisan-Str.8
6300 Zug

Schweiz

Tel / Whatsapp: +41 71 588 02 48
Email:  info[at]masquedeprotection24.com

Flag_of_France_edited.jpg
1024px-Flag_of_Belgium_edited.jpg

dustmasks24.com je Service od:

Better corp.

General-Guisan-Str.8
6300 Zug

Schweiz

Tel / Whatsapp: +41 71 588 02 48
Email:  info[at]dustmasks24.com

1920px-Flag_of_the_United_Kingdom_edited
800px-Flag_of_the_Netherlands_edited.jpg
1920px-Flag_of_Hungary_edited.jpg

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

1. UVODNE ODREDBE
Pristupanjem i/ili upotrebom Internetskih stranica društva GROE d.o.o. Visoko, Prijeko bb, Visoko, ID: 4218920330002 (dalje u tekstu: GROE) , Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio te da je saglasan s Uslovima povjerljivosti podataka i načinima upotrebe istih. Ukoliko Korisnik s istim nije saglasan, dužan se suzdržati od korištenja istih, napustiti ih te ne pristupati i/ili koristiti Internetske stranice GROE.

2. PROMJENE POVJERLJIVOSTI PODATAKA
GROE je ovlašten izmijeniti Izjavu o povjerljivosti podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka na svojim Internetskim stranicama. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskim stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih Internetskih stranica od strane Korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.
Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Izjavu o povjerljivosti podataka kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Ukoliko Korisnik koristi Internetske stranice nakon izmjene Izjave o povjerljivosti podataka, presumira se da se upoznao s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim ama uslijed takvih izmjena.

3. VRSTE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA I UPOTREBA PRIKUPLJENIH INFORMACIJA
GROE prikuplja lične informacije koje identificiraju Korisnike Internetskih stranica. Kada se Korisnik uključi u određene aktivnosti na Internetskim stranicama GROE, kao što su otvaranje korisničkog računa, pretplata na newsletter, objavljivanje sadržaja i/ili objavljivanje tekstova na forumima, sudjelovanje u natjecanjima u organizaciji GROE, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija GROE, traženje informacija o proizvodima GROE, postavljanje video zapisa i slično, GROE može zatražiti od Korisnika pružanje određenih informacija o sebi. Korisnik nije dužan uključiti se u navedene aktivnosti. Ukoliko se Korisnik odluči uključiti, GROE je ovlašten zatražiti ne informacije: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja te sliku.
GROE je ovlašten koristiti ne informacije Korisnika kako bi im ponudila proizvode i usluge, organizirala natjecanja, unaprijedila rad Internetskih stranica, poboljšala oglašivačke i promocijske napore, analizirala upotrebu Internetskih stranica, poboljšala ponudu svojih proizvoda i usluga te ispitala iskustva Korisnika s trećim stranama. GROE je izričito ovlašten koristiti komentare Korisnika kako bi druge Korisnike obavijestila o proizvodima. Takav komentar može biti objavljen u oglašivačkim materijalima GROE na Internetskoj stranici. Osim toga, ako Korisnici koriste Internetske stranice GROE za slanje informacija ili proizvoda drugim ama, GROE je ovlašten pohraniti ne informacije Korisnika i primatelja. GROE je ovlašten koristiti ne informacije Korisnika za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta, poštivanje ugovora, uključujući Uslove korištenja i Izjave o povjerljivosti podataka Internetskih stranica GROE, poštivanje odgovarajućih zakona te saradnju sa službama za provođenje zakona.
GROE je ovlašten prikupljati informacije koje ne identificiraju specifičnog Korisnika, uključujući Uniform Resource Locator (URL) internetske stranice koju je Korisnik posjetio prije otvaranja Internetske stranice GROE, URL internetske stranice koju je Korisnik posjetio nakon napuštanja Internetske stranice GROE, vrsta pretraživača kojeg Korisnik koristi te Korisnikovu Internet Protocol (IP) adresu. Ovlašteni pružatelji usluga i oglašivači, mogu automatski prikupljati ove informacije prilikom posjete ove Internetske stranice, putem „kolačića“ i drugih alata. GROE koristi takve podatke isključivo za rješavanje problema, administriranje Internetske stranice, analizu trendova, skupljanje demografskih podataka, analizu usklađenosti s pozitivnim propisima i saradnju sa službama za provođenje zakona.
Ovisno o vrstama aktivnosti, neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako Korisnik ne pruži obvezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost. GROE neće prikupljati ne podatke putem svojih internetskih stranica i to: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili elektronička adresa korisnika, osim ako ih Korisnik dobrovoljno prijavi registracijom GROE ili isto učini putem ankete, saglasnošću i/ili ako tako dopuštaju važeći zakoni i propisi za zaštitu ličnih podataka.

4. OBJAVLJIVANJE LIČNIH PODATAKA
GROE neće dijeliti Identifikacijske lične podatke s drugim stranama, no može podijeliti informacije o Korisnicima povezanim firmama koncerna čiji je GROE član.
GROE pruža određene usluge i proizvode preko trećih strana. Treći pružatelji usluga provode određene aktivnosti u ime i za račun GROE kao što su slanje i distribucija administrativnih i promotivnih e-mail poruka GROE. GROE može podijeliti lične podatke Korisnika s takvim Pružateljima usluga za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje pošte i e-mail pošte, administriranje natjecanja, uklanjanje duplikata informacija na popisima klijenata, analizu podataka, pružanje usluga oglašavanja, osiguravanje rezultata pretrage i veze, obradu plaćanja kreditnim karticama, upravljanje Internetskim stranicama, rješavanje problema, i pružanje korisničkih usluga.
GROE je ovlašten otkriti informacije o Korisniku u svrhu zaštite GROE i zaštite drugih. GROE je ovlašten otkriti Identifikacijske lične podatke Korisnika kad je opravdano očekivati da će njihovo otkrivanje pomoći provođenju zakona ili je nužno kao posljedica sudskog naloga, da će osigurati usklađenost s ovom Izjavom o povjerljivosti podataka, Uslovima o korištenju Internetskih stranica GROE ili drugim ugovorima; ili zaštititi prava vlasništva ili sigurnosti ovih Internetskih stranica, njihovih Korisnika ili drugih a.
Ako Korisnik ne želi da se njegovi lični podaci upotrebljavaju za podršku odnosa s kupcima (posebno za direktni marketing ili istraživanje tržišta), GROE će poštovati Korisnikov izbor. Lične identifikacijske podatke GROE ne prodaje niti ih plasira na tržište trećim ama, osim pridruženim društvima GROE.

5. NADOPUNE I ISPRAVLJANJE INFORMACIJA
Korisnik je ovlašten promijeniti bilo koji lični podatak slanjem e-mail poruke ili promjenom profila korisnika. U e-mail poruci Korisnik je dužan navesti ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti. Korisnik također može svakodobno zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o svom korisničkom računu. Korisnik je upoznat da GROE ne može izbrisati informacije povezane s prošlim transakcijama na njenim Internetskim stranicama.

6. IZBOR KORISNIKA U VEZI S PRIKUPLJANJEM I UPOTREBOM INFORMACIJA
Korisnik ne može isključiti primanje Administrativnih e-mail poruka koje se odnose na Korisničku aktivnost na Internetskoj stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim Korisničkim računima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s kupnjom proizvoda i usluga. Korisnik ima mogućnost zatražiti promocijske e-mail poruke koje oglašavaju proizvode GROE, uključujući ekskluzivne prodajne i druge ponude, i/ili proizvode i usluge povezanih firmi. GROE šalje promocijske e-mail poruke registriranim Korisnicima koji su odabrali opciju primanja promocijskih poruka. Ukoliko Korisnik ne želi primati promocijske e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja promocijskih e-mail poruka. U slučaju kontaktiranja, Korisnik treba navesti ime i prezime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu promocijskih e-mail poruka više ne želi primati.

7. ZAŠTITA PODATAKA
Za zaštitu ličnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa GROE poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.
Korisnik može pristupiti nim informacijama na Internetskim stranicama GROE pomoću lozinke i e-mail adrese. Korisniku se preporučuje ne otkrivati lozinku trećim ama. Korisnik je upoznat s činjenicom da niti jedan prijenos podataka preko Interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Iako GROE provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može garantovati zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s njegove Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

8. PRAĆENJE PODATAKA
GROE je ovlašten pohranjivati na računalu Korisnika „kolačiće“ koji sadrže informacije o Korisniku i koji se koriste radi uštede vremena Korisnika za vrijeme korištenja Internetskih stranica GROE, radi praćenja i usmjeravanja Korisnikovih interesa s ciljem pružanja usluga prilagođenih svakom Korisniku. „Kolačići“ također prikupljaju nene informacije Korisnika. Za prikazivanje oglasa na svojoj Internetskoj stranici GROE može koristiti treće agencije za oglašavanje. Kao dio njihove usluge treće agencije mogu staviti odvojene „kolačiće“ na računalo Korisnika, a nad kojima GROE nema pristup ili kontrolu. Korisnik može urediti postavke pretraživača kako bi odbio „kolačiće“, u kojem slučaju se može dogoditi da neki dijelovi Internetskih stranica GROE možda neće pravilno raditi. GROE može koristiti i druge standardne tehnologije za praćenje upotrebe Internetskih stranica i promocija, te može dozvoliti Trećim pružateljima usluga korištenje ove metode u ime GROE.

9. POVJERLJIVOST PODATAKA TREĆIH INTERNETSKIH STRANICA
Ova Izjava o povjerljivosti podataka se odnosi samo na upotrebu i objavljivanje informacija koje GROE prikuplja od Korisnika. Druge Internetske stranice kojima se može pristupiti putem Internetskih stranica GROE imaju svoje izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima. GROE ne snosi odgovornost za načine i uslove rada trećih strana.

10. MALOLJETNICI
Maloljetne osobe mogu sudjelovati u promotivnim aktivnostima jedino i isključivo uz saglasnost roditelja, staratelja ili skrbnika. GROE neće svjesno prikupljati ili zadržavati informacije - lične podatke djece mlađe od 14 godina bez inzistiranja na tome da pridobiju saglasnost roditelja, ako tako zahtijeva važeći zakon. Lične podatke djeteta GROE će upotrebljavati ili objavljivati samo ako tako dopušta zakon, uz saglasnost roditelja prema lokalnim zakonima ili propisima ili zaštititi dijete.

11. PRIMJENA IZJAVE
Ova izjava primjenjuje se od 1. aprila 2020. do opoziva od strane GROE.

 

©2020 Zastitnamaska24.com je servis od GROE d.o.o. Visoko u partnerstvu sa Better GmbH

bottom of page